Over ons

Joost van den Branden & Kiki Bosman

Het idee om op deze bijzondere plek een pop-up te realiseren is ontstaan nadat wij – Joost van den Branden & Kiki Bosman – samen het RTL-programma Herman’s Pop-up Restaurant wonnen.

Joost is de culinaire master mind achter het plan. Sinds jaar en dag houdt hij zich al bezig met koken, in de breedste zin. Van het meewerken aan een kookboek tot het geven van kookworkshops en het runnen en opzetten van verschillende keukens. Vandaag de dag verzorgt Joost culinaire avondjes bij mensen thuis. Met Alba Private Dining tovert hij huiskamers voor een avondje om tot thuis-restaurant. Maar, in de zomermaanden heeft hij zijn zondagen geblokt om de wijngaard te transformeren tot pop-up restaurant.

Kiki is ‘de andere helft’ van het duo. Als founder van Girls Who Magazine – een platform voor ambitieuze levensgenieters – inspireert zij haar lezers om het mooiste, lekkerste en gezelligste uit het dagelijks leven te halen. Het opsporen van bijzondere ervaringen, om deze vervolgens op het platform te delen, is dan ook een dagelijkse bezigheid. Op die manier kwam ze vorige jaar bij Wijngaard de Amsteltuin uit, waar ze gelijk wist: hier moeten wij iets gaan doen.

joost van den branden en kiki bosman

De liefde voor gastvrijheid en culinaire ervaringen delen Joost en Kiki met Annelies en Douwe, eigenaren van wijngaard de Amsteltuin.

Annelies Kruijthoff en Douwe Woudstra

Verantwoordelijk voor de unieke locatie van de pop-up zijn Annelies Kruijthoff en Douwe Woudstra, die op 1 mei 2019 de stap van kantoor naar wijngaard de Amsteltuin maakte. Een uitdagende overgang waar het duo tot op de dag van vandaag nog héél blij mee is.

Iedere dag worden zij omringd door de natuur. Op ruim een hectare groeien ruim 3.500 wijnranken van vijf druivenrassen: Solaris, Johanniter, Souvignier Gris, Pinotin en Cabernet Cortis.

Alles wat zij doen, doen ze met veel liefde & heel veel aandacht. Dat kan eigenlijk ook niet anders, want het runnen van een wijngaard vraagt het hele jaar door toewijding. Opbinden, snoeien, ontbladeren, toppen, maaien, met een team van vrijwilligers runnen zij deze groene plek onder Amsterdam. Met als resultaat: ambachtelijke wijn van Amstelveense bodem.